Juni 2013: van Doesburg via Brielle naar Wolvega

Gelderlandrit 2013

Gelderlandrit 2013

We kijken terug op een geslaagde Gelderlandrit. Zoals elk jaar een goed georganiseerde rit vanuit Doesburg, waarbij het de uitzetters steeds lukt om een route te bedenken in dezelfde, prachtige omgeving zònder in herhalingen te vallen. Inderdaad, zoals verwacht, geen ingewikkeld reglement dit jaar. Even de tijd nemen om de route in te tekenen en vervolgens vooral goed opletten of de route wel precies gereden kan worden.

Nou, de eerste twee wegverleggingen op kaart direct gemist!  Vlak na de start een aansluiting minder naar het Zuiden dan zou moeten en bij het wegrijden na TC2 was de aansluiting van de parkeerplaats op de doorgaande weg verlegd. Niets van gemerkt!

Genoten van de prachtige route en ook het tijdschema is bij de Gelderlandrit altijd prettig. Wel doorrijden om binnen een normale marge de tijd te halen, maar geen stress in de auto omdat het halen van een TC nagenoeg onmogelijk lijkt.

De week erop door naar Brielle, de Midzomerrit van de ROHAC. Uitgezet door Willem Vellekoop en daarmee zijn we altijd verzekerd van een goede puzzel op kaart. Ook vanavond was het raak: wegen mogen meermalen, slechts in één richting worden bereden. En zo veel mogelijk van de voorgenomen route berijden. Na het intekenen had ik zo’n beetje alle wegen op mijn kaart roze gearceerd én voorzien van een pijl met de rijrichting. En nu tijdens het rijden maar blijven opletten, zijn we nu onderweg naar pijl 4 of naar pijl 5?

Natuurlijk nog een paar van die mooie instinkers: geen of zo min mogelijk rode wegen rijden betekent extra goed opletten als de voorgenomen route niet bereden kan worden en heel kleine stukjes weg rood zijn gemaakt. En een fietsje op kaart dat vooraf gegaan wordt door het woordje ‘met’ betekent ‘weg met fietspad’ en mag dus in de route worden opgenomen. Nog nooit eerder gezien!

En nu zaterdag naar Wolvega. Voor de tweede keer meerijden met de 7 uren van Emmeloord. Vorig jaar met goede vriend Job, deze keer ‘gewoon’ met Jan Peter.  Een korte blik in het bijzonder reglement leert me dat er is gekozen voor ‘rode wegen in 3 varianten’. Interessant! Dat betekent bij elke routeopdracht goed opletten (en onthouden!) welke variant van toepassing is: geen rode wegen, zo min mogelijk rode wegen of alle wegen!

Ik ben benieuwd!

No comments yet.

Geef een reactie